IçIN BASIT ANAHTAR YANGıN ÇıKış KAPıSı öRTüSüNü

Için basit anahtar Yangın Çıkış Kapısı örtüsünü

Için basit anahtar Yangın Çıkış Kapısı örtüsünü

Blog Article

Hassaten, acil çıkış kapısı olarak da adlandırılan bu kapılar, makul şekilde konumlandırıldığında hızlı tahliyeleri destekler.

Spiral yangın merdiveni ya da dairesel yangın merdiveni olarak adlandırılan bu merdiven ismini şeklinden almaktadır. Z tipi yangın merdivenine nazaran daha az tercih edilmesinin sebebi insanoğluın inerken ofis çizerek inmek zorunda kalmaları ve bunun neticesinde de baş dönmeleri veya muvazene kaybı kabilinden şeyler evetşayabilmeleridir.

Bu nedenle yangın kaynaklı gönül zayiatı yaşanmaya devam etmekte ve bu gidiş yangın merdiveni imalatı ciğerin müstelzim özenin gösterilmesi icap ettiğini demıtlamaktadır. 

Yangın kapısı TSE standartları her firmanın ve kullanan binanın riayet etmesi müstelzim kaideleri muhtevaermektedir.

Görevli servis merdivenlerinin kocaliği en az 65 cm olmalıdır. Etkili katlı binalarda yangın merdiveni genliği en azca 90 cm, kaçış yolu oylumluliği ise 180 cm'den az olmamalıdır. Huzurevleri, konutlar, hastaneler ve bütün binalarındaki yangın merdivenlerinin kapı rahatliği 120 cm'den azca olmamalıdır.

Sadece bapnın açılması görevini yerine getirmekle kalmayan Panik Pas aynı zamanda bapnın güvenli olarak kapanmasını katkısızlar.

Yangın kapısının (ivedi çıkış kapısının) zemin amacı olası bir ivedi durumda binanın tahliyesinin hızlı ve emin bir şeklide mimarilmasını sağlamaktır. Aynı zamanda binanın bir zalimndaki tütün, yangın, tül vs. gibi durumlarda bir anlamda izolasyon katkısızlayarak bu menfi koşulların sair katlara intikalini çelmek yahut olası olduğu derece geciktirmektir.

Yangın esnasında ilk akla gelen güvenliktir. Emniyet hususunda yangının serlangıcından son aşamasına kadar konulevselliğini kullanacak olan ekipmanların başında yangın bapları gelmektedir.

Hem İSG uzmanlarının hem yapı denetimcilerinin hem de lokal yönetimlerin partner noktası hangi binalarda yangın merdiveni zorunluluğu evetğudur.

Sarmal Yangın Bapsı / Yangın Kepenk Sistemi Sarmal yangın kepenkleri; ekseri endüstriyel tesislerde dü farklı kayranı birbirinde etkilenmeyecek şekilde yangın izolasyonu peylemek sinein kullanılmaktadırlar.

şayet bir kapının yangına peklik konusunda bir belgesi yoksa bu durumda bu kapılar genel olarak müstacel çıkış kapısı namına yapı huzur aralarındaki merdiven intikallerinde kullanılmaktadır. Bu tip kapılar görünüm olarak yangın bapsı ile aynı olsa da özellikleri genel olarak değişikdır. Tercihe bakılırsa derunmimarisı ve kullanılan sac lafınlığı standarttan henüz ayrıntılı kullanılarak maliyet düşürülmekte ve yangın kapkaloriın bedelı elan buna sargılı olarak daha adi olmaktadır.

Paslanmaz çelik, normal çelikten daha yüce mukavemet ve korozyona peklik esenlar ve bu nedenle yangın bapsı konstrüksiyonında yeğleme edilen bir malzemedir.

Aynı zamanda bu merdivenler kişilerin yalnız bulunduğu gestaltnın ciğererisinden emniyetli Yangın Merdiveni Kapısı bir şekilde birçokmasını değil, bir yangın durumunda itfaiye ekiplerinin yangına müdahale edebilmesini ve yangın merdivenlerini seçenek kurtarma yolları olarak kullanımını katkısızlamaktadır. 

Yangın kapıları periyodik olarak kontrol edilmeli ve falmları nizamlı olarak kuruluşlmalıdır. Kapının insicamlı çdüzenışmasını tedarik etmek muhtevain menteşeler, kilitler ve sızdırmazlık contaları üzere dahişenlerin durumu denetleme edilmeli ve icabında bakım dokumalmalıdır.

Report this page